Categorieën

Retour/klachten


Uitleg over retour procedure:

U heeft het recht de bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren, uitgangspunt is de datum van aflevering door de pakketdienst. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten van de webwinkel naar u gecrediteerd indien alle artikelen van de order geretourneerd worden, anders wordt enkel het bedrag van de geretourneerde artikelen gecrediteerd.

De kosten voor retourzending van thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening, raadpleeg voor de exacte tarieven en voor o.a. buitenlandse tarieven de website van de pakketdienst waarmee u het pakket gaat verzenden.

Retourneren is voor eigen verantwoordelijkheid en dient te gebeuren met een eigen geselecteerde pakketdienst, advies is om altijd aangetekend te verzenden ofwel ontvangst met handtekening omdat anders de vervoerder geen aansprakelijkheid neemt als een pakket vermist is en geen onderzoek in zal stellen bij vermissing of verkeerd bezorging van een pakket.
Om gebruik te maken van dit recht dient u wel eerst contact met ons op te nemen via info@brabantautoparts.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde bedrag binnen 14 dagen na aanmelding van de retournering terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is waarbij ook hier de afleverdatum door de pakketdienst het uitgangspunt is en getekend is voor ontvangst.
Terugbetaling zal in de regel geschieden middels dezelfde betaalmethode als waarmee betaald is.

Wel dient u het volgende te controleren:

1.Het artikel dient onbeschadigd, in complete staat en niet gebruikt te zijn wat gecontroleerd wordt na ontvangst van retournering.
2.Het artikel dient vrij van vingerafdrukken, olie, vet te zijn en heeft geen sporen van montage/ demontage.
3.Het betreft geen elektrisch onderdeel, noch een artikel wat in verbinding staat met elektrische delen daar deze delen niet kunnen worden geretourneerd.
4.De verpakking dient onbeschadigd, schoon, vrij van aangebrachte stickers/ teksten etc te zijn en in dezelfde staat zoals u heeft ontvangen.
5.Het artikel wat geretourneerd wordt dient degelijk verpakt te zijn in een omdoos, gebruik dus niet de originele productdoos als verpakkingsdoos.
6.Advies is om altijd te versturen met ontvangst handtekening, pas dan heeft u een bewijs dat een pakket is overgedragen aan de ontvanger. Een zending blijft anders altijd de verantwoordelijkheid en eigendom van de verzender.

Adres voor retournering:

Brabant Auto Parts retour afdeling

Gildeweg 8
2632 BA
Nootdorp

Uitzondering hierop zijn: Artikelen die worden geretourneerd met kapotte verpakkingen worden niet in behandeling genomen en niet gecrediteerd. Onderdelen en accessoires die specifiek besteld zijn zoals velgensets, accu's, uitlaten, sleutels, plaatwerk, en daarnaast alle elektrische onderdelen zoals weerstanden, elektrische kabels, verlichtingsdelen, sensoren enz. en daarnaast nog alle overige artikelen in de webshop waarbij staat vermeld dat deze niet geruild/ geretourneerd kunnen worden kunnen niet worden geretourneerd of geruild. Onderdelen en accessoires die sporen bevatten van montage of demontage, alsook aanpassingen en herstellingen worden ook niet teruggenomen. U kunt altijd alvorens te bestellen bij ons vrijblijvend informeren welke artikelen exact hieronder vallen, retourneringen die niet voldoen aan bovenstaande blijven uw eigendom en zullen dan ook worden geretourneerd waarbij de kosten hiervan in rekening worden gebracht.

Klachten:


We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@brabantautoparts.nl.
Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om het geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.